Kategorier
Tapas

Stockholm är staden med godast tapas

Vad sägs om en aptitretare före middagen eller ett tilltugg till ölen eller drinken? Gå till en tapasbar i Stockholm, och du kommer garanterat att bli nöjd över det som serveras till din dryck.

Du har säkert varit med om en situation där du är otroligt törstig men samtidigt lite småsugen. Det är inte läge för mat för du är inte direkt hungrig men inte heller mätt och belåten. Om du tar tillfället i akt och besöker en tapasbar kommer du att få stilla både din törst och dämpa suget efter något i magen.

Tillsammans med din favoritdryck kan du inta en, eller varför inte några stycken, små maträtter som idag kallas för tapas. De kommer dämpa ditt behov av mat och du kan i lugn och ro njuta av din dryck. Tapas i Stockholm kan erbjuda de godaste små aptitretare du någonsin låtit din gom njuta av. Prova får du se!

Skillnad på tapas förr och nu

Från början hade ordet tapas en helt annan betydelse än det har nu. De betydde helt enkelt “litet lock”. Det var något bartendern placerade på toppen av glaset för att förhindra att flugor tog sig en simtur i din dryck. En bit bröd eller kött kunde därför läggas på toppen av glaset för att förhindra dessa poolbesök av flugor eller andra flygfän. Numera är flugorna eliminerade genom mer förfinade metoder och ordet tapas har istället fått innebörden “liten maträtt”. En aptitretare helt enkelt. Tar man flera stycken kan man faktiskt äta sig riktigt mätt. Läs mer om goda tapas på den här hemsidan: http://alegriatapasbar.se/