Kategorier
Restaurang

Välj en bra japansk restaurang i Stockholm

Ända sedan 70-talet har man kunnat besöka en japansk restaurang i Stockholm för att njuta av sushi. Då fanns det förstås bara en. Nu finns det mängder av dem.

Att bo i eller besöka Stockholm är att ha tillgång till ett brett utbud av restauranger. Det finns knappt något land eller åtminstone inte någon världsdel vars matkultur inte är representerad. Du hittar vanliga pizzerior, indiska restauranger och tex mex-ställen, men också restauranger som specialiserat sig på lite ovanligare typ av mat.

En maträtt som blivit väldigt populär under senare årtionden är sushi. Som du säkert vet består denna rätt av färsk fisk eller skaldjur, och ris. Det är mat som känns lätt och fräsch och som fungerar utmärkt både till lunch och kvällsmat. Även de som i början var skeptiska till att äta rå fisk har blivit omvända och numera besöks sushi-restauranger av såväl ungdomar som pensionärer, arbetare som tjänstemän.

Den första japanska sushi-restaurangen i Sverige öppnades faktiskt redan 1973, i Stockholm. Nu för tiden hittar man sushi-restauranger i varenda stadsdel och förort. Du kan välja mellan att äta sushi på Kungsholmen, på Östermalm eller i Tensta eller på något av alla de andra ställen i stockholmsområdet där denna maträtt erbjuds.

Japansk restaurang på Kungsholmen

Just Kungsholmen är ett av de ställen där man kan hitta sushi i olika prisklasser och stilar. Det finns lyxiga sushirestauranger men även alternativ i budgetklassen. Ja, du kan till och med hitta färdigförpackad sushi i minsta kvartersbutik.

Om du verkligen vill njuta av högklassig sushi så ska du besöka en äkta japansk restaurang som håller hårt på traditionen att endast använda bästa kvalitet och teknik. En restaurang med hög autenticitet, som använder traditionella japanska råvaror. Det kommer att ge dig en genuin och äkta upplevelse.

Innan du väljer vilken av alla japanska restauranger du vill besöka är det bra att läsa recensioner och betyg på nätet för att få en uppfattning om vilken kvalitet maten och servicen håller. Om du följer andras råd så har du bästa chans att njuta av en autentisk japansk matupplevelse och upptäcka de olika smakerna och stilar på sushi som finns i Stockholm.